Кількість
|
Вартість
|
||
|
Традиційний вок - це глибока сковорідка з круглим дном, що прийшла до нас із Китаю. Характерна форма чаші дає змогу теплу передаватися швидко й ефективно, що робить такий посуд ідеальним для широкого спектра методів приготування їжі. Його здатність зберігати і передавати тепло дає змогу вам готувати їжу за короткий час і з мінімальною кількістю олії.
Оскільки воки традиційно використовували для смаження, кришки зазвичай не використовували, тому що вони утримують вологу, а не випаровують її. Однак є низка випадків, коли сковорода вок із кришкою незамінна.
Особливості та переваги сковороди ВОК з кришкою
Кришки для вока не є обов'язковими для автентичних кулінарних рецептів, які притаманні азіатській кухні, але деякі моделі ними оснащуються. Це пов'язано з тим, що вок потрібно залишати відкритим для смаження та обсмажування, але якщо ви використовуєте сковороду для різних страв і технік приготування, наявність кришки має сенс.
Ось деякі випадки, коли під час готування у воку кришку слід використовувати:
- Для томління і кип'ятіння
Якщо ви хочете довести щось до кипіння, то кришка вока вам потрібна. Це тому, що через кришку складніше вийти теплу, і тому їжа чи рідина закиплять набагато швидше, ніж із відкритим верхом. Загалом, якщо ви хочете зберегти вологу всередині вока, використовуйте кришку.
- Для тушкування
Тушкування - чудовий метод приготування жорстких шматків м'яса, таких як свиняча лопатка або яловича грудинка. Тушкування передбачає створення вологого, а не сухого тепла, щоб зробити м'ясо м'яким, і в цьому допоможе сковорода вок із кришкою. Вологе тепло має зберігатися протягом тривалого періоду часу, щоб сполучні тканини могли ефективно зруйнуватися, тим самим розм'якшуючи м'ясо і збагачуючи смак.
- Для приготування на пару
Приготування на пару ефективне лише тоді, якщо пара і тепло залишаються всередині вока. Це особливо актуально, якщо ви збираєтеся готувати на пару овочі, морепродукти, крупи або навіть пельмені. Якщо тримати кришку вока закритою, пара не буде виходити, а саме це і необхідно для цієї техніки.
Критерії вибору сковороди ВОК із кришкою
Якщо ви вирішили купити сковороду вок з кришкою, важливо врахувати кілька ключових моментів:
- високоякісні матеріали основи - алюміній, чавун, нержавіюча сталь;
- термостійкість скла, з якого виготовлена кришка;
- наявність антипригарного покриття;
- форма і діаметр дна.
Наявність спеціальної кришки для вока може бути корисною, оскільки багато хто з них розроблені з урахуванням великого діаметра сковороди. Загалом, існує два стилі: плоскі кришки і більш сучасні у вигляді ковпака. Плоскі вироби мають низький профіль і не забезпечують великого зазору, їх значно легше зберігати. Великі куполоподібні кришки краще підходять для таких завдань, як приготування на пару, оскільки додатковий зазор дає змогу повітрю циркулювати.
Де недорого купити сковороду WOK з кришкою в Україні
В інтернет-магазині Posud Sale ви знайдете широкий асортимент сковорідок вок з кришкою, купити які можна за найвигіднішою вартістю. Доступні різні форми оплати і доставки по Києву і в інші населені пункти України, а також спрощена процедура оформлення замовлення. Поспішайте за якісними покупками за приємною ціною!