Кількість
|
Вартість
|
||
|
Чавунні сковорідки-гриль користуються популярністю завдяки відмінному збереженню тепла і рівномірному його розподілу. Вони відомі тим, що створюють хрусткі сліди від гриля і чудову скоринку, додаючи їжі трохи додаткового смаку.
Характеристики та переваги сковороди-гриль з чавуну
Чавунні сковороди-гриль виготовляються з цільного чавуну — заліза, збагаченого вуглецем. Цей матеріал має свої особливості, ось його основні переваги:
- він рівномірно і поступово розподіляє тепло і відмінно його зберігає; таким чином, втрачається мало тепла, і сковорода буде добре прогріта по всій поверхні, а значить продукт буде рівномірно обсмажений з усіх боків;
- гриль сковороду з чавуну навіть великого розміру можна легко використовувати на невеликих варильних панелях;
- ці сковороди можна використовувати на будь-якому джерелі тепла, навіть у духовці (за умови наявності жароміцних або знімних ручок).
Великою перевагою гриля є те, що його можна використовувати практично без використання олії. Однак, якщо без неї не обійтися, ми радимо вам змастити олією продукт, який ви готуватимете. Не лийте краплі олії на пательню, оскільки вони потраплять між виступами пательні, де вони не торкатимуться продукту. Переверніть продукт, щоб отримати малюнок, який не тільки має приголомшливий вигляд, а й прекрасний смак.
Особливості догляду та експлуатації чавунної сковороди-гриль
Чавунні сковорідки вимагають належної обробки та обслуговування, щоб запобігти іржі та зберегти цілісність покриття, але за ними відносно легко доглядати. Вони також дуже міцні й витримують високу температуру, що робить їх придатними для різних методів приготування їжі, включно з грилем на плиті, рецептами з плити в духовці та навіть використанням на вуличному грилі.
Чавун здатний вбирати запахи, тому, якщо ви плануєте використовувати чавунну сковороду-гриль для приготування м'яса або риби, вам, напевно, не захочеться використовувати її для смаження фруктів — якщо тільки ви не прагнете, щоб смажені персики мали аромат лосося. Якщо ви хочете смажити різні види їжі і маєте достатньо місця для зберігання, варто задуматися про придбання кількох сковорідок.
Чавунні сковороди необхідно прожарювати перед використанням. Це простий процес, у якому ви покриваєте пательню рослинною олією, а потім тримаєте її на вогні порожньою протягом години. Після охолодження витріть надлишки жиру та обполосніть сковороду мильним розчином. Більшість чавунних сковорідок постачаються з інструкціями, які пояснюють, як правильно це робити.
Що більше ви використовуєте чавунну сковорідку, то більш загартованою вона стає. І що більше загартування, то більш вона антипригарна - і ми говоримо про антипригарне покриття без тефлону і без додавання жиру. Нарешті, якщо ви будете доглядати за своїми чавунними сковорідками, вони прослужать довгі роки.
Щоразу, коли ви використовуєте чавунну сковороду гриль, просто промийте її гарячою мильною водою, можливо, за допомогою щітки. Негайно висушіть сковороду, щоб вона не заіржавіла.
Де недорого купити чавунну сковороду-гриль в Україні\
Збираєтеся купити сковороду гриль із чавуну? На сайті Posud Sale представлений широкий асортимент якісної продукції за найдоступнішими цінами. Для максимально комфортного шопінгу передбачено просту процедуру оформлення замовлення і різні форми оплати та доставки (по Києву та іншим населеним пунктам України). Ознайомтеся з позиціями каталогу і поспішіть за вигідними і якісними покупками.